Børn fra 0-6 år - vådliggerbørn

Børn fra 0-6 år - vådliggerbørn

Jeg har her i oktober 2018, været på et videreuddannelseskursus omkring børn fra 0-6 år. Kurset omhandlede babyer og deres problemer. Jeg har i mange år behandlet babyer, men kan nu supplere med den nyeste viden omkring vitaminer, mad, m.m.

Kurset omhandlede endvidere de gængse problemer som mellemørebetændelse, infektioner, uro og en væsentlig del af kurset handlede om vådliggerbørn. Faktisk er der mellem 1-3 børn, som er vådliggere når de starter i 0. klasse.

Emnet omhandlede såvel den traditionelle behandling og undersøgelser hos vådligger-klinikken i Slagelse, samt hvad zoneterapien kan gøre – dejligt at de to ting også kan forenes.

Vigtigt er det også at 90% af vådliggerbørn skyldes noget fysisk. Børnene kan sagtens være ældre end 6 år gamle. Det er ikke uvæsentligt at det kan gå hen og påvirke barnet psykisk, da det er ikke sjovt for en 6-årig at gå med ble. Det kan også være svært at sige, ”jeg har ekstra lagen med”, når man sover ude. Børn er blufærdige omkring de ting, så det er vigtigt hvordan det tackles.

Trist er det også, at der ikke altid er forståelse for, at når barnet siger det skal tisse, så er det lige nu også selv om det er midt i en time i skolen. Et andet problem er, at 46% af børnene ikke vil benytte skolernes toiletter, dette er bl.a. på grund af manglende rengøring.

Vigtigt er det at huske, at det oftest går over og kan man som forældre undgå at gøre det til et problem, er det en stor hjælp. Der er gode råd at få på vådligger-klinikken i Slagelse, som kan kontaktes uden henvisning fra læge. Denne klinik er den eneste i landet, hvor henvisning ikke er nødvendig. De har også en lille undervisningsseance, hvor de samler børn med samme udfordringer og forklare hvordan og hvad de skal gøre. Vi zoneterapeuter har også et godt samarbejde med klinikken.