december 20 - det har været et hårdt år

Kære klienter

Året 2020 blev et anderledes år. Corona ramte os og ændrede vores arbejdsliv og privatliv. Mange blev udfordret, og vores trygge tilværelse blev rystet.

Årets ord blev samfundssind – det beviser at vi her i Danmark er gode til både at række en hjælpende hånd og være fleksible. Det er flot og dejligt. Desuden går vi også nu mod lysere tider!

I skrivende stund er min klinik desværre lukket ned.

Jeg håber inderligt at der ikke går så lang tid før end jeg genåbner min klinik og jeg håber ligeledes at kunne starte mine hold op under DOF Næstved aftenskole igen.

Desværre blev Corona nedlukningen forlænget frem til 7 Februar- vi må være ekstra påpasselige nu- vi kan.

Jeg glæder mig til at vi ses igen.

oktober/november 20

Kære alle

CORONA og vitaminer - styrk dit immunforsvar.

I disse Corona tider undrer det mig, at der ikke sættes fokus på, hvad det enkelte menneske selv kan gøre? Jeg er stødt på flere artikler, bl.a. af Læge Claus Hancke, som er en af fortalerne for, at vi styrker vores eget immunforsvar. Han refererer til flere undersøgelser, hvor det er videnskabeligt bevist at man kan gøre noget selv, bl.a. med D-vitamin, selen og C-vitamin samt Echinecea fra A. Vogel.

Når man taler om at opbygge immunitet i befolkningen, menes der med smitte eller vaccine. Indtil nu har kun 2% af danskerne haft Covid-19. 98% er så formentlig uden immunitet mod Corona-virus. Derfor er er det vigtigt at vi øger vores immunforsvar, så hvorfor ikke gøre det. Alt hvad du skal bruge, kan du købe hos en helsekostbutik!

Covid 19 er ikke en normal lungebetændelse. Corona-virus udløser en række immun signalstoffer kaldet en cytokinstorm. Når den er kraftigst, ødelægges primært lungevævet og samtidig opstår en voldsom inflammation og der kommer mikro størkning i lungernes blodkar, det giver iltmangel og kan ikke altid reddes af respirator.

D-vitamin skal vi have nu hvor solen ikke danner det via vores hud, men det er også vigtigt for vores knogler. Sund kost med grønsager, som indeholder Magnesium er vigtig for at D-vitamin optages. Ældre mennesker, overvægtige, folk som får kolesterolsænkende medicin, diabetikere samt folk med mørk hud har ekstra behov for D-vitaminer. Selen er, som D-vitamin, med til at dæmpe virus i kroppen. Zink er også vigtig da undersøgelser viser, at 25% af folk i vesten mangler zink. Zink er nødvendig for lymfocytter og andre celler, som skal bekæmpe virus. Zink har også vist sig at hæmme en anden Corona virus nemlig SARSCoV.

C-vitamin er en af de allervigtigste vitaminer for vores immunforsvar. Folk med lungeproblemer, Astma, KOL, o.a. skal styrke sig selv. I min verden er det også vigtigt med åndedrætsøvelser og sang styrker også.

Vores jord er udpint for vitaminer og mineraler, så derfor er tilskud vigtige. Vi ved at et godt velfungerende immunforsvar, kan følge med en virus også, når den ændrer sig og det gør den hele tiden.

Husk at sukker og sodavand er nedbrydende for vores immunforsvar, og drikker du en liter dagligt, kan det gå stærkt. Spis naturlig mad, grønsager og frugt. Tag det roligt - hold afstand - vask hænder og tag D3-vitamin, selen (evt. selen med zink) og C-vitamin, gerne et par gram af C-vitamin dagligt. Alt dette kan være med til at dæmpe den farlige virus.

Så al sundhed til jer herfra Annagrethe.

 NB Ikke at forglemme at I en zoneterapibehandling her arbejdes der altid på at styrke immunforsvaret.

april/maj 20

Kære alle

Allergi - Corona

Nu hvor pollen sæsonen er i gang rammes mange af allergi, i disse tider er det vigtigt at kende forskel på Corona og allergi. 

Corona symptomer er træthed, feber, muskelsmerter, tør hoste, gul snot og eventuelt vejrtrækningsproblemer. Har du sådanne symptomer så søg læge.

Ved allergi er der konstante symptomer eller pludselige kraftige anfald eksempelvis af nys, kløende næse og irriterede øjne, nyseanfald, klart og tyndflydende snot og aldrig feber.

Er du i tvivl, så gå ind på Astma og Allergiforeningens hjemmeside og se hvilke fødevarer, som kan give kryds-allergi og udløse et anfald. 

Allergimedicin fås i håndkøb på Apoteket eller hos Helsam. Mange kan have gavn af det homøopatiske middel Høron. Jeg hjælper selvfølgelig gerne med behandling og yderligere råd og vejledning.

I ønskes alle et dejligt forår med sol og sundhed.