Annagrethe Bertelsen

Nyt fra Appenæs Zoneterapi 1. kvt- 2022

Dine fødder skal bære dig gennem hele livet.

Med alderen bliver vi ofte mere stive i muskler og led. Forfoden falder ned og svangen flader ud, vi bliver platfodede. Det kan du se, når du har været i bad og sætter en våd fod i gulvet og du kan se at der ingen bue er, dvs. tørhed under svangen.

Når det sker, fjedrer vi ikke så godt, og det kan bl.a. give rygproblemer. Mange får knyster og kan risikere at tæerne falder ind over hinanden.

Derfor er øvelser en god ide.

Du kan bruge følgende øvelser:

- Du kan flytte, trække storetåen væk fra de andre tæer – det er svært, ja.

- Du kan tage fat med dine fingre og trække storetåen lidt væk fra de andre tæer og ind igen, en 10-15 gange gentag evt.

- Krum og stræk dine tæer. Prøv at sprede tæerne eller brug en bold. Brug f.eks. en tennisbold. For mit vedkommende er min favorit den lille orange Ball-stik bold med pigge. Brug den til at trille hen over hele foden. En lille hoppebold er også god.

- Krum et stykke avis sammen med tæerne, saml en blyant eller et tyndt tørklæde op fra gulvet med tæerne, gør øvelsen 10-15 gange.

- Sæt dig ned med bøjede ben og fodsålerne i gulvet. Stræk det højre ben. Den venstre fod bliver i gulvet. Løft venstre storetå op. De andre tæer bliver i gulvet. Sænk tæerne igen og slap af. Løft nu de 4 tæer op, mens storetåen forbliver i gulvet. 

Det er en udfordring for nogle. Men hvis du ikke kan, må du godt holde på storetåen, mens du løfter de andre tæer og omvendt. Gentag 8-12 gange og skift så fod.

God træning!